Her på siden kan du finde nyttige informationer om gradueringer og hvordan du skal forholde dig hvis du skal til graduering i udlandet. Det at træne til og gå til gradueringer er en enkelte kendokas eget ansvar. Det er dog go kutyme, at man tager sine gradueringer når man kan. Generelt for gradueringer skal det siges, at det er en go etikette, at du altid rådføre dig med din træner, inden du melder dig til en graduering. Grunden her til er, at du på forhånd kan få et praj om du nu også er klar, til den grad du gerne vil teste til. Dette vil måske kunne spare dig pengene og ærgrelsen ved at dumpe. Hvis du vil til graduering, så kontakt din træner og aftal med denne forløbet op til gradueringen.

Dan Intervaller:

Dan   Korteste eksamen interval   Min. alder
Shodan   3 måneder efter Ikkyu eksamen   14 år.
Nidan   1 år efter Shodan eksamen    
Sandan   2 år efter Nidan eksamen    
Yondan   3 år efter Sandan eksamen    
Godan   4 år efter Yondan eksamen    
Rokudan   5 år efter Godan eksamen  
Nanadan   6 år efter Rokudan eksamen  

EKF standard Graduerings program:

Graduerings emnerne er følgende: Dan ansøgt om: Emner: 1-Dan op til 7-Dan Kampe & Kata. Kata eksamen organiseres som følger:

Dan ansøgt om: Eksamen emner:

1-Dan Tachi ippon-til gohonme (1-5);

2-Dan Tachi ippon-til nanahonme (1-7);

3-Dan og over Tachi ippon-til nanahonme og Kodachi sanbon (1-10).

 

Internationale Gradueringer:

Til gradueringer uden for Danmark, skal ansøgeren have en skriftlig tilladelse fra DKF. Formand. Denne kan man få hvis man min 14 dage inden Gradueringen kontakter formanden på mail og oplyser følgende: Fulde navn Adresse Tlf.nr. Klub Nuværende grad Grad man ansøger om Dato for sidste graduering