Pressemeddelelse

 

Danmark deltager ved EM i Kendo, Japansk sværdkamp.

Søndag den 3. april deltager Danmark med to kæmpere i mændenes individuelle europamesterskab i Skopje, Makedonien. Det er kun sket fire gange før, senest var i 2015 ved VM i Tokyo, Japan.

Kendo er i Danmark en nichesport, og på trods af at vi kun er ca. 85 udøvere på landsplan, har vi præsteret at stille et hold til de seneste EM og VM.

Kravene for en plads på landsholdet er høje og det er de få, som når så langt. At stige i rang i kendo er et spørgsmål om fysisk- og teknisk dygtiggørelse og en mental udvikling, der udfordrer evnen og viljen til at ville udvikle sig. En vurdering af egnethed sker løbende af en sensei – en respekteret lærer i kendo med mere 30 års erfaring.

Adam Stahl og Peter Klærke Jensen har begge trænet intensivt i en årrække og er vurderet til at kunne deltage i årets EM.

 

Fakta om holdet og puljerne

EM-holdet er sammensat af landsholdstræner Yukio Kato (Nordfyns kendo klub.)

Deltagerne er: Adam Stahl (Århus kendo) og Peter Klærke Jensen (Vejle kendo.)

Åbningskampene starter kl 12.30 dansk tid,

Adam kæmper i pulje 47 mod Luxemburg og Kroatien.

Peter kæmper i pulje 12 mod Ukraine og Sydafrika.

 

Hvad er kendo

Kendo er en traditionel japansk kampkunst med rødder i samuraitiden. Kæmperne er iført rustning (bogu) og bruger bambussværd (shinai) til at kæmpe med mod hinanden. I konkurrencer kæmpes om 3 point. Den første der når 2 point vinder. En kamp kan vare op til 5 min.

 

Dansk Kendo Forbund

DKF er medlem af international- og europæisk kendo forbund og er repræsentant for kendo og seitei iaido i Danmark. Dansk kendo forbund har eksisteret siden 1987 og har i dag 8 medlemsklubber fordelt i hele Danmark.

Interessen for kendo er stigende og især Københavns kendo klub oplever en stigende tilgang af medlemmer. På to år har klubben fordoblet sit medlemstal. Sidste år blev forbundet udvidet med klubber i Herning og Thisted.

 

For mere information:

Kontakt ved yderligere spørgsmål:

Jens Møllgaard Jensen

Tlf: 21297786

Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Informationer om mesterskabet, puljer, resultater og livestream:

http://ekc2016macedonia.mk/

 

Facebook for billeder og nyheder fra landsholdet:

www.facebook.com/Dansk-Kendo-Forbund-121497981289395/