Dansk Kendo Forbund

View Original

Dojo Portræt, Renshikan: Thy Kendoklub Afsnit 1


  • Ældre: fem mest gammel aktiv kendo klub i danmark

  • Befolkning: Andet lillest i danmark

  • 練志館 renshikan betyder uddannelse plads

  • Medlemmer antal: 1 mænd, 1 dame, 1 dreng.

  • Træner antal: 1

  • Hjemmeside: https://www.facebook.com/thykendo/

  • Træning Frekvens: 2 gang i ugen

  • Træning Niveau: mudansha og yudansha blanding

Jens Møllgaard Jensen er sekretær for Dansk Kendo Forbund, og har også tidligere været forbundets formand af flere omgange. Han startede kendo i 2000 og er en af den mest erfarne kendoka i Danmark.

Efter at have været udsendt med hæren til Afghanistan som kampsoldat i 2008-09, blev Jens den første dedikerede DKF-formand udelukkende med fokus på forbunds aktiviteter. Indtil da have alle tidligere bestyrelsesmedlemmer i forbundet også haft betydeligt ansvar i deres hjemklubber, hvilket have lagt en dæmper på udviklingen af DKF.

På godt og ondt har Jens altid være handlingens mand i forbundet; altid fuld af energi, ny ideer og villigheden til at prøve af. Denne energi har i samspil med de andre bestyrelsesmedlemmer været med til at skubbe udviklingen i forbundet. Jens har været landsholdskæmper og deltag ved VM i 2003 og 2015 i henholdsvis Glasgow og Tokyo.

Jens har startet to klubber i Danmark. Være med i omorganiseringen af Kenseikai da han boede og trænede i København og har være med til at vejlede indtil flere klubber i deres opstart.

Jens startede i Aarhus i 2000. Det var ham og René Kragh Pedersen, der stiftede Soryukan. Dengang havde hverken René eller Jens erfaring inden for kampsport men de viste bare at de gerne ville træne kendo. Gennem en stor indsats af nuværende landsholdstræner Yukio Kato sensei fik vennerne oparbejdet nok færdigheder til at kunne drive klubtræningen selv. Når Kato sensei ikke kunne være med sendte han ofte David Mwaipaya sensei som afløser og der opstod et nært venskab mellem alle parterne.

I 2017 startede Renshikan i Thy. Det er en af den eneste dojo, der er 50% damer, og klubben har en af den fem landshold medlemmer.

Hans favorit shinai er en ekstra large grip fra Sankei (af Keichiku bambus). Ynglings teknik er kote nuki men og hans bedste oplevelser er alle sommerlejer og det venskab der er inden for kendo. Om fremtid siger Jens

“Jeg vil gerne fokusere mere på at få den grad jeg nok burde have i forhold til min erfaring. Men det er også vigtigt for mig at forbundets aktiviteter bliver levedygtige på den lange bane. Min erfaring som soldat har lært mig at kamp handler om mere end bare teknik. Det handler om ens egne og modstanderens følelser og viljen til at agere mere end at reagere. Jeg vil gerne lære fra mig omkring mine erfaringer om kamp og elementerne deri. Jeg vil også gerne nuancere folks opfattelse af kamp, så det bliver til mere end bare teori, men et redskab der kan udvikle ens viljestyrke, selvindsigt og handlekræft.”